SCHEIDING & JEUGD

ECHTSCHEIDINGEN

Bij het beëindigen van een relatie en/of huwelijk, start vaak een zakelijk proces van verdeling van rechten en plichten in een zeer emotionele situatie.

Zulke zaken worden behartigd voor de Familierechtbank.

Wij focussen bij scheidingen op de gevolgen voor u persoonlijk en uw kinderen.

Onderschat de inpakt van een scheiding niet op uw persoon en uw kinderen.

Er moet niet enkel gedacht worden aan het heden, maar ook aan de ouder-kind relatie in de toekomst.

Wanneer men gehuwd is, kan dit door middel van EOT of bij een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting. Feitelijk of wettelijk samenwonenden zullen hun geschillen moeten oplossen d.m.v. het gemeen recht.

Laat u dus niet verblinden door emotie en door korte termijn visie .

Bij een scheiding laat u best uw belangen behartigen door een advocaat met kennis van zaken en die vertrouwd is met de Familierechtbank.

Mter Van Himbeeck kan u hierin bijstaan.

 

MINDERJARIGEN EN MISDRIJVEN

Wanneer minderjarigen die zich schuldig maken aan diefstal of inbraken, vandalisme en/of graffiti aanbrengen, pestengedrag en seksueel afwijkend gedrag vertonen, cybercriminaliteit plegen, …wordt voorgeleid door het jeugdparket voor de jeugdrechtbank.

Zulke zaken behoren tot de bevoegdheid van de Jeugdrechtbank.

Er zijn talrijke sanctioneringenmogelijkheden en trajecten die minderjarigen hierin kunnen of moeten doorlopen, gaande bemiddeling via het jeugdparket tot plaatsing in een jeugdinstelling .

Mter Sijn Schutt heeft hierin zijn expertise ontwikkeld en weet als geen ander u wegwijs te maken in de talrijke jeugdinstanties, bemiddelingsprocedures en sanctioneringen.

DIRK VAN HIMBEECK
STIJN SCHUTT