SPORT

Sportrecht bestaat op zich niet, doch het omvat diverse juridische disciplines en rechtstakken die eigen zijn aan het sportgebeuren.

De specifieke kennis van diverse en uiteenlopende wetgevingen en kennis van de geplogenheden in de sportwereld is dan ook cruciaal.

Welke rechtsvorm moet een sportvereniging aannemen, wat met de BTW en sponsoring contracten, wat met de lichamelijke schade na sportongevallen, transfert, subsidies

Gedragsregels, reglementen, arbeidsrecht, aansprakelijkheid, huur, eigendom en erfpacht van sportaccommodaties, sponsorcontracten, spelerscontracten en portretrecht…het zijn zomaar wat zaken waar een sporter of een sportorganisatie bijna iedere dag mee te maken heeft.

Ook als sportclub, sportteam of zelfs al topsporter kom je sneller dan je denkt in aanraking met de juridische kant van de sport. Zo ben je aan heel wat rechten en plichten verbonden.

Wij helpen vanuit onze jarenlange ervaring in deze materie, je sneller je weg vinden in de Belgische en internationale sportwetgeving ! 

DIRK VAN HIMBEECK